Kolašinac među najplaćenijim igračima, koliko će zarađivati nakon smanjenja od 12,5 posto?

Arsenal smanjuje plaće igračima i osoblju

Kolašinac među najplaćenijim igračima, koliko će zarađivati nakon smanjenja od 12,5 posto?

Edmir Škorić

Arsenal je jučer saopštio kako će svim članovima kluba biti smanjena primanja za 12,5 posto.

Dogovor je to igrača i trenera s rukovodstvom kluba nakon što je pandemija koronavirusa izazvala krizu.

Zanimljivo da su u Arsenalu napravili takav dogovor da će novac koji će biti umanjen igračima biti vraćen ako ispune ciljeve do kraja sezone, ukoliko se ista nastavi. Nije definisiano o kojem cilju je riječ, no pretpostavlja se da je riječ o plasmanu u Ligu prvaka.

Mesut Ozil je najplaćeniji igrač londonskog kluba, no on je bio među nekolicinom onih koji su negodovali na odluku kluba o smanjenju plaće.

Ozil će i pored smanjene plaće zarađivati bogatstvo - 306.250 funti sedmično. On je daleko najplaćeniji igrač kluba, a drugi je Pierre-Emerick Aubameyang koji će sa "skresanom" plaćom zaraditi 175.000 funti.

Treći na listi je Alexandre Lacazette sa 159.250 funti, pa slijede Nicolas Pepe (109.964), David Luiz (109.964), Hector Bellerin (87.500).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na sedmom mjestu najplaćenijih igrača Arsenala je bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji će, kada se oduzme 12,5 posto plaće, dobiit 87.500 funti sedmično. U Top 10 su još Bernd Leno i Granit Xhaka kojima će usljed krize pripasti sedmično 87.500 funti, te Sokratis Papastathopoulos sa 80.500 funti.

Ipak, ponovimo da bi igrači Arsenala mogli dobiti povrat novca ukoliko najzad izbore plasman u Ligu prvaka. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Ruku na srce nas je ali jedan od vecih promašaja do sad i u repki nije nesto naročito dobar nadam se da ce se popravit
0 5
juve11
Nema od ovog Arsenala nista, od kada su otisli sa Highbury stadiona oni su prosjecna ekipa. Kako je Henry lomio na tom stadionu, u par koraka ga pretrci. Ovo sve precjenjeni sminkeri, pa tako i nas Sejo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi