Kolašinac: Počeo sam trčati samo jer sam vidio da Ozil ima loptu

Znao je šta ga čeka

Kolašinac: Počeo sam trčati samo jer sam vidio da Ozil ima loptu

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala proteklog vikenda na domaćem terenu savladali su Burnley sa 3:1, a za igrača utakmice proglašen je bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je odigrao fantastičan meč.

Kolašinac je na ovom susretu upisao jednu asistenciju, no učestvovao je i u akciji kod drugog gola Topnika. Posebno impresivan bio je prvi gol londonskog tima u kojem je Mesut Ozil pokazao svoju magiju kada je poslao nevjerovatnu loptu za Kolašinca. Bh. igrač je odlično asistirao Aubameyangu koji je pogodio za 1:0.

Nakon utakmice Ozil je dobio velike pohvale od saigrača, ali i navijača koji su jedino ljuti što njemački veznjak ovakve igre ne pruža baš često. Nakon utakmice Kolašinac je izjavio da ga je Ozil oduševio dodavanjem, ali da je znao da se sprema nešto posebno.

"Jedini razlog zbog čega sam počeo tako trčati u prostor jeste što sam vidio da Ozil ima loptu. Znao sam da će nešto uraditi i zaista je nevjerovatan. Ne postoji mnogo igrača koji mogu dodati loptu na takav način. On je jedan od njih i kada sam vidio da ima loptu znao sam da će me 'pronaći'", rekao je Kolašinac, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mesut nije igrač koji će na terenu nešto da glumi kako bi očarao publiku. Jednostavno svojom igrom pokušava da najbolje doprinese ekipi. U svlačionici je drugačiji jer priđe svakom igraču i daje savjete. On je velika zvijezda i jasno je da ima dosta priča po novinama o njemu. Ipak, on se ne brine o tome, a ni mi ne obraćamo pažnju na to. Ima podršku cijelog tima i najvažnije je da nastavi s ovakvim i grama na terenu".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi