Kolašinac: "Poželio sam našu hranu, nema toga u Londonu..."

Defanzivac Arsenala konačno sa Zmajevima

Kolašinac: "Poželio sam našu hranu, nema toga u Londonu..."

Nakon godinu dana sa nogometnom reprezentacijom BiH ponovo je Sead Kolašinac. Defanzivac Arsenala je zbog povrede morao propustiti svih šest utakmica u Ligi nacija, no sada kada je više-manje spreman među prvima je došao na okupljanje i stavio se na raspolaganje selektoru Robertu Prosinečkom.

Priznaje Kolašinac da mu je nedostajala reprezentacija i sama atmosfera koja već dugo vlada u našem taboru, a priznaje i da je poželio bosanske specijalitete...

„Nedostajala mi je ova atmosfera, druženje sa igračima, uželio sam se i Biće (Ermin Bičakčić) sa kojim sam cimer, ali volim da vidim i sve ostale igrače. Moram reći da sam poželio i našu hranu, jer u Londonu nemam priliku da jedem bosanske specijalitete. Jedva čekam da istrčim na teren i ponovo zaigram za reprezentaciju. Falilo mi je sve ovo, momci, navijači, uzbuđenje koje zajedno dijelimo", izjavio je Kolašinac.

Na pripreme je stigao s bolom u ramenu. Armeniju će vjerovatno propustiti, dok će za Grčku biti u kombinaciji.

„Bol još nije nestala, ali mi je malo bolje. Treniram i trudim se da ne mislim na bol, a vjerujem da će sve biti OK kad počne utakmica. Radio sam dva treninga, tako da je bilo dobro, jedino teren, zbog kiše, nje bio baš najbolji.“

Osvrnuo se i na predstojeće dvije utakmice, ujedno prve u kvalifikacijama za Euro.

„Sa Grčkom imamo više iskustva. Bolja je to ekipa od Armenije, međutim mislim da je prva utakmica uvijek važna na početku novog ciklusa i ne smijemo se opustiti. Imali smo ranije situacije kad smo gubili od znatno slabijih timova i mislim da se to neće dogoditi s Armenijom. Ipak, moramo biti ozbiljni i dati sve od sebe da pobijedimo. Grci su nam prije stvarali određene probleme, ali kvalitetniji smo i od njih pa pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ako budemo sto posto posvećeni i skoncentrisani na igru. Osim toga, početi kvalifikacije pred našim navijačima je uvijek dodatni motiv“.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već neko vrijeme je u Arsenalu.

"Kako je biti igrač Arsenala? Odlično! Fino mi je u klubu, odgovara mi stil igre i dobro sam se uklopio. Važno je da igram, navijači prepoznaju moju borbenost i trud na terenu tako da imam i njihovu podršku. London je uzbudljiv grad i lijepo je živjeti u njemu", istakao je na kraju Kolašinac.

Top Komentari

nijepoznat
Cevapa i Bureka pozelio
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti