Kolašinac, Vrančić, Bičakčić i Hajrović bez nastupa
Foto: EPA

Bundesliga, prvo kolo

Kolašinac, Vrančić, Bičakčić i Hajrović bez nastupa

E. Škorić

U subotu su igrani susreti prvog kola njemačke Bundeslige, a Schalke i Bayer ostvarili su pobjede.

Bayer je u Leverkusenu s 2:1 bio bolji od Hoffenheima. Za goste s klupe nije ulazio bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, a vodeći gol za Hoffenheim postigao je Zuber u petoj minuti, ali su Kiessling i Brandt donijeli Apotekarima preokret za prvu pobjedu.

Sead Kolašinac nije dobio šansu u visokoj (3:0) pobjedi Schalkea u Bremenu nad Werderom. Choupo-Moting i Huntelaar su bili strijelci za goste uz autogol Gebre Selassiea.

Nije nastupao danas ni Mario Vrančić, čiji je Darmstadt odigrao 2:2 s Hannoverom. Ingolstadt, još jedan novi bundesligaš, slavio je ju Mainzu s 1:0 uz gol Hinterseera.

Kalou je u 48. minuti s bijele tačke bio precizan za tri boda Herthe u Augsburgu.

Bundesliga, 1. kolo:

Augsburg - Hertha 0:1 (Kalou 48 - penal)

Werder - Schalke 0:3  (Gebre Selassie 34 - ag, Choupo-Moting 68, Huntelaar 85b)

Darmstadt - Hannover 2:2 (Heller 31, 54/ Benschop 48, Sulu 62 - ag)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer - Hoffenheim 2:1 (Kiessling 45, Brandt 71/ Zuber 5)

Mainz - Ingolstadt 0:1 (Hinterseer 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.