Leverkusen doveo Aranguiza
Foto: EPA

Pojačanje za Apotekare

Leverkusen doveo Aranguiza

S. Bošković

Član Bundeslige, Bayer Leverkusen, završio je transfer Charlesa Aranguiza iz Internacionala.

Čileanski internacionalac u posljednje vrijeme potpisivao se je s mnogim klubovima iz engleske Premier lige, kao što su Chelsea, te Leicester City.

Ipak, najkonkretniji u njegovom dovođenju bio je Leverkusen, a Aranguiz je potpis stavio na petogodišnji ugovor.

"Bundesliga je jedna od najboljih i najatraktivnijih liga na svijetu, a Bayer 04 je jedan od top klubova posljednih godina.", izjavio je 26-godišnjak za oficijalnu stranicu kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ja vidim da mi Leverkusen daje veliku šansu u Ligi prvaka. Leverkusen je gotovo uvijek, posljednjih godina tu, i ove sezone želimo da dospijemo do grupne faze. Radijem se ovog velikom izazovu u novoj zemlji."

Veznjak je bio član reprezentacije Čilea na Copa Americi, s kojom je i osvojio to takmičenje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti