Kolašincu na početku utakmice ništa nije bilo jasno: "Tri ili četiri?"
Naš reprezentativac je imao pitanje za Emeryja i ostatak stručnog osoblja sa klupe Arsenala, ali je brzo dobio odgovor

Tražio pojašnjenje od Emeryja

Kolašincu na početku utakmice ništa nije bilo jasno: "Tri ili četiri?"

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac danas je bio jedan od junaka Arsenala, koji je kao gost savladao Bournemouth sa 2:1.

Kolašinac nije imao jednu, već dvije asistencije. Prvi put je upravo on pogodio domaćeg fudbalera Lermu koji je postigao pomalo komičan autogol, da bi u 67. minuti asistirao Aubameyangu za pobjednički gol.

Engleski mediji pišu da je na samom početku utakmice viđena jedna prilično konfuzna scena. Naime, Kolašincu nije bilo baš najjasnije s kojom je formacijom Emery krenuo u ovaj meč, pa nije znao da li da se postavi u odbranu ili da igra ofanzivnije.

Zbunjeni Kolašinac upitao je svoje osoblje da li njihov tim igra sa trojicom ili četvoricom igrača pozadi, na šta mu je Emeryjev pomoćnik javio da je današnja formacija 3-4-2-1, koju Emery nije često forsirao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je značilo da je Kolašinac dobio ofanzivniju ulogu i dejstvovao je po lijevom krilu sa Iwobijem, što su engleski mediji ocijenili kao ključni Emeryjev potez za današnju pobjedu. Bh. i nigerijski fudbaler sarađivali su odlično, pa i navijači na društvenim mrežama priželjkuju da Topnici nastave sa ovakvom formacijom i u nastavku sezone, ako ništa malo češće.

Interesantno, Unai Emery je danas na klupi za rezervne igrače ostavio Mesuta Ozila, koji uopšte nije dobijao priliku za igru. Izgleda da se to nije ni najmanje osjetilo...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
sejo tenk!!!
6 0
gumenakita
Sejo zakon.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi