Kolašincu svih 90 minuta u zlata vrijednoj pobjedi Schalkea
Foto: EPA

Bundesliga, 27. kolo

Kolašincu svih 90 minuta u zlata vrijednoj pobjedi Schalkea

Prva utakmica 27. kola Bundeslige bila je ujedno i derbi kola. Na Veltins Areni u Gelsenkirchenu su snage odmjerili Schalke i Monchengladbach, a pobjedu je ostvario domaći tim koji je slavio sa 2:1.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo većih uzbuđenja, Schalke je poveo u 59. minuti i to autogolom Hintereggera.

Gosti se u egal vraćaju tačno dvadeset minuta kasnije, kada je Christensen pogodio za 1:1. Ipak, četiri minute kasnije, Groetzka je na asistenciju Sanea vratio donio novu prednost , ali i pobjedu svojoj ekipi.

U timu Schalkea je svih 90 minuta odigrao naš reprezentativac Sead Kolašinac, koji je u 64. minuti zaradio javnu opomenu.

Ovo je za Schalke bila veoma važna pobjeda obzirom da je Borussia iz Monchengladbacha njihov direktni rival za plasman u Ligu prvaka. Schalke je ovom pobjedom došao do 44. boda te zauzeo četvrto mjesto na tabeli, preskočivši večerašnjeg rivala koji ima dva boda manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 27. kolo:

Schalke - Borussia M. 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi