Zapamtite njegovo ime: U bundesligašu slave novi ugovor talentovanog Bosanca

Rijad Smajić produžio s Koelnom

Zapamtite njegovo ime: U bundesligašu slave novi ugovor talentovanog Bosanca

E. Škorić

Rijad Smajić je početkom godine upisao debi za prvi tim Koelna sa samo 17 godina.

Smajić je dobio priliku protiv Schalkea u prijateljskoj utakmici (2:2). Tada je odigrao pola sata, ali bilo je jasno da će "Jarčevi" pomno pratiti razvoj talentovanog defanzivca visokog 190 cm i da će se na njega ozbiljno računati u budućnosti.

Osamnaestogodišnjak je dobio početkom godine poziv u U19 reprezentaciju BiH, te je do sada upisao pet nastupa.

Njegov talenat je prepoznat u sedmoplasiranoj ekipi njemačke Bundeslige, pa je dogovrena saradnja do ljeta 2025. godine.

Sportski direktor Koelna Christian Keller sretan je što će Smajić ostati u timu i vjeruje da je s ovim napravljen jako dobar posao.

"Rijad je već u predljetnoj sezoni pokazao koliki je njegov potencijal. Na svakom treningu vidimo da marljivo radi na svom cilju da postane profesionalni nogometaš. Orijentiran je na cilj, radoznao i prizemljen. Ako se toga bude dosljedno držao u budućnosti, onda može napraviti iskorak", poručio je Keller.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjQUgyUsCd6/[/instagram]

Smajić je rođen u Koelnu, ali je sin bosanskohercegovačke porodice i zato će po svim prilikama biti budućnost Zmajeva.

On je po potpisu novog ugovora kazao da je jako sretan, ali da je mlad i da je najvažnije da bude strpljiv. U petom kolu Bundeslige kada je Koeln igrao protiv Wolfsburga, Smajić je sjedio na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do sada ima 20 utakmica za U19 tim Koelna, osam nastupa za drugi tim ove njemačke ekipe, a očekivati je da ubrzo debituje i u Bundesligi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf4p8Dcso6A/[/instagram]

Promo

Top Komentari

Arnel925
A Denis Huseinbasic?
7 0
King_Kenny
...odma bi ja ovo sve u A selekciju gurnuo da se kale...ako su tamo prepoznali talenat znaci da ga i ima,ipak su to strucni ljudi...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi