Iznenađenje kola Konferencijske lige: Partizan srušio Köln u Njemačkoj!

Jedan gol je presudio

Iznenađenje kola Konferencijske lige: Partizan srušio Köln u Njemačkoj!

E. Ganibegović

Večeras smo pratili utakmice trećeg kola i u Konferencijskoj ligi. 

Najveće iznenađenje kola desilo se u Njemačkoj gdje je Partizan u grupi D s minimalnih 0:1 slavio protiv Kölna.

Trenutak odluke dogodio se već u devetoj minuti. Svetozar Marković je pobjedao odbrani domaće ekipe i pogodio za, ispostavit će se, konačnih 0:1. 

Nakon toga serija šansi domaćina. Tri minute nakon gola Adamyanov je šut blokiran, a u 23. minuti isti igrač glavom pogađa prečku.

Zatim je golman Partizana bio na nivou u 31. minuti kada je odbranio šut Dietza, a Partizan je mogao do drugog gola četiri minute prije odlaska na odmor kada je golman Uroševićev šut odbio do stative.

Bliži golu u drugom poluvremenu bio je srbijanski tim, Menig i Pavlović nisu iskoristili velike šanse i na kraju je ostalo 0:1 što svakako može da raduje goste koji su sada prvi u grupi D.

Oglasi

# Tim Bodovi
1. Partizan 5
2. Nice 5
3. Köln 4
4. Slovacko 1

Inače, potencijalni bh. reprezentativac Denis Huseinbašić kod Kölna igrao je do 63. minute, dok 18-godišnji Rijad Smajić nije ulazio u igru.

S druge strane, svih 90 minuta je s klupe odgledao redovni bh. reprezentativac Siniša Saničanin.

Naredni meč ova dva tima igraju već za sedam dana u Beogradu u okviru četvrtog kola.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 3. kolo, grupa D:

Köln - Partizan 0:1 (Marković 9')

Top Komentari

Adrian
Opet partizani, deru švabe.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti