Koliko će Ronaldu trebati da skupi novac za UEFA-inu kaznu?

Kraće nego što možete zamisliti

Koliko će Ronaldu trebati da skupi novac za UEFA-inu kaznu?

Juventus je u revanšu osmine finala Lige prvaka nošen fantastičnim Cristianom Ronaldom uspio nadoknaditi 2:0 iz prvog meča i eliminisati Atletico Madrid.

Ronaldo je svoju fantastičnu partiju "začinio" proslavom po uzoru na onu Diega Simeonea nakon pobjede Jorgandžija u prvom meču.

Simeone se pravdao riječima da je njegova gesta bila usmjerena vlastitim navijačima kojima je želio pokazati da njegova ekipa "ima m**da", dok se Ronaldo nije pravdao, a jasno je i kome je i šta želio poručiti.

Špekulisalo se da bi UEFA mogla suspendovati Cristiana zbog neprikladne proslave, ali se to nije desilo, pa će Portugalac imati pravo nastupa u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Ajaxa.

Ipak, Ronaldo je kažnjen sa 20.000 eura, što je za jednog od najplaćenijih sportista svijeta prava sitnica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mnogi smatraju da je UEFA-ine kazna gotovo beznačajna, a neki su izračunali i koliko će Ronaldu biti potrebno vremena da zaradi dovoljno novca da je plati.

Prema Forbesu, Ronaldo bi ove godine mogao zaraditi ukupno 95 miliona eura. To je 260.000 eura dnevno ili 10.800 po satu. Dakle, Ronaldu je potrebno manje od dva sata da "skupi" dovoljno novca da plati UEFA-inu kaznu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi