UEFA donijela odluku o kazni za Cristiana Ronalda
UEFA je danas donijela odluku o kazni za Cristiana Ronalda, nakon njegove provokativne proslave gola protiv Atletico Madrida.

Nakon provokativne proslave gola

UEFA donijela odluku o kazni za Cristiana Ronalda

E. Oštraković

Prije nekoliko dana službeno je pokrenut postupak protiv Cristiana Ronalda zbog jako provokativnog slavlja gola ispred tribine sa navijačima Atletico Madrida.

Ronaldo je u jednom trenutku pri proslavi gola odlučio da uzvrati na proslavu gola Diegu Simeoneu, te se uhvatio za međunožje.

Ipak, kako navodi italijanska TV kuća Mediaset, koja se poziva na svoje izvore koji su bliski UEFA-i, Ronaldo će za ovo biti kažnjen samo novčano, baš kao što je to bio slučaj i sa Simeoneom.

Tako će Ronaldo nastuputi u utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa, a novčana kazna koju će morati platiti iznosi 20 hiljada eura.

UEFA je odlučila da Simeone i Ronaldo dobiju istu kaznu, te će Juventus dosta jači ući u okršaj sa Ajaxom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi