Koliko će Zvezda zaraditi od prodaje ulaznica ako napuni Marakanu u Ligi prvaka?

Mogli bi ostvariti rekordnu zaradu

Koliko će Zvezda zaraditi od prodaje ulaznica ako napuni Marakanu u Ligi prvaka?

E. Škorić

Crvena zvezda će drugu godinu zaredom igrati grupnu fazu Lige prvaka.

Srbijanski prvak će igrati protiv Bayerna, Olympiakosa i Tottenhama u grupi B i nema sumnje da će Marakana da bude puna svaku utakmicu, kao i prošle sezone kada su gostovali Napoli, PSG i Liverpool.

Upravo bi od karata Zvezda mogla opet dobro da zaradi, a beogradski klub na ovaj način uspijeva da ostvaruje dobar profil i da se polako primiče evropskom nivou ostalih velikana, koji svake godine igraju grupnu fazu i zarađuju desetine, pa skoro i stotine miliona eura od TV prava, ulaznica, prodaje artikala i sl.

Zvezda je pred početak sezone napravila određenu rekonstrukciju stadiona pa je kapacitet zapadne tribine smanjen zarad komfora u centralnom dijelu, koji je sada "Zapad VIP". Zato su cijene karata za taj dio stadiona najskuplji, ako izuzmemo lože i paket ulaznica košta 60.000 dinara.

Kako saznaje Telegraf, Zvezda je prodala 6.500 sezonskih karata i ima oko 500 besplatnih sezonskih karata, koje za mečeve Lige prvaka neće važiti. Dakle, u računicu za 50% popusta ulazi 6.500 sezonaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, kada su novinari Telegrafa napravili računicu, došli so do zaključka da bi Zvezda mogla da zaradi 8.597.576 eura.

Dakle, skoro devet miliona eura samo od ulaznica... To bi ujedno bio rekordan iznos koji bi Zvezda zaradila prodajom ulaznica za svoje mečeve u sezoni.

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Koga boli k***c koliko ce zvezda zaraditi?
6 0
Rajvosa75
Iskreno drzo sam fige sto su i Dinamo i CZ usli u LS ... ali ovo vam je primjer tipicnog Balkanca koga savrseno boli kura.. za narod. Ču paket preko 500€??!! Ti ih navijaci uveli a oni im sad vracaju na nacin da ih opale po džepu ?! Jadna je ta Uprava CZ !!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi