Koliko Cristiano Ronaldo znači za Juventus?
U Torinu su napravili vrhunski potez angažovanjem Cristiana Ronalda. To im je donijelo značajnu dobit (Foto: EPA)

Prodaja dresova dovoljno govori

Koliko Cristiano Ronaldo znači za Juventus?

Midhat Šljivak

Dolazak Cristiana Ronalda u Juventus proteklog ljeta donijela je torinskom timu značajnu financijsku korist.


Ronaldo je zvijezda na svjetskom nivou. Ima zaista ogroman broj fanova, a interes za Portugalcem donosi dobit za Bianconere.

Tako je prodaja dresova i klupskih obilježja od dolaska CR-a značajno porasla. Samo u proteklih šest mjeseci Juventus je zaradio 26.51 miliona eura, što je ogromno povećanje u odnosu na isti period prošle godine.

Bez Ronalda, Juventus je u ovo doba prošle godine imao zaradu od 14.65 miliona eura, pa je Ronaldo Staroj dami donio povećanje zarade od 81 posto.

Ipak, i rashodi su poprilično veliki. Juventus je potrošio 12.18 miliona eura kako bi napunio zvanične radnje što je za pet i po miliona eura više u odnosu na prošlu sezonu.

Naravno, treba očekivati značajnu zaradu i u narednom periodu. Juventus je čak dobio od Adidasa bonus od 15 miliona eura i to je već uplaćeno na raču torinskog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, prihodi od spoznora i reklama su dostigli cifru od 61.4 miliona eura u dosadašnjem dijelu sezone i za nešto više od 18 miliona eura su veći u odnosu na isti period prošle godine.

Dolazak Cristiana Ronalda se pokazao kao veoma značajan financijski za Juventus, koji je uspio da zaradi veoma dobar novac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi