Koliko košta Philippe Coutinho?
Brazilac je bez dileme veliko razočarenje. Nije pokazao na Nou Campu sve što zna i vrijeme je došlo da ode (Foto: EPA)

Barca želi vratiti uloženo

Koliko košta Philippe Coutinho?

Midhat Šljivak

Philippe Coutinho vjerovatno će naupustiti Barcelonu u ljetnom prelaznom roku.

Brazilski fudbaler je razočarao na Nou Campu, iako je kao veliko pojačanje u januaru 2018. godine stigao iz Liverpoola.

Međutim, pojačanje od 160 miliona eura se ispostavilo kao veliki promašaj. Coutinho je igrao veoma slabo i sve se više priča o njegovom odlasku.

To će se na kraju vjerovatno i desiti. Marca piše da je Barca spremna saslušati ponude, ali nema šanse da će pristati na ponudu manju od sume koju su izdvojili za njegovo dovođenje.

Tako će brazilskog fudbalera u svoje redove moći da dovedu samo timovi koji su spremni izdvojiti 160 miliona eura za njega, a takvih je u Evropi mali broj.

U posljednjih nekoliko sedmica Coutinho se povezivao sa dva kluba. To su Manchester United i PSG, ali postavlja se pitanje, jesu li oni spremni ponuditi traženu cifru.

Coutinho je u karijeri pored Barcelone i Liverpoola nastupao još za Espanyol i Inter, a karijeru je počeo u brazilskom velikanu Vascu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu katalonskog vleikana je odigrao 62 utakmice i postigao je ukupno 19 golova, od čega je devet zabio ove sezone.

Sada je međutim očigledno došao red da krene dalje i njega bismo mogli gledati u dresu nekog drugog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi