Koliko mu je srce: Bielsa "pogurao" bivši klub sa dva miliona funti

Za razvoj igračkog centra

Koliko mu je srce: Bielsa "pogurao" bivši klub sa dva miliona funti

Trener Leedsa Marcelo Bielsa donirao je skoro dva miliona funti svome bivšem klubu za razvoj igračkog centra.

Legendarni Argentinac započeo je svoju igračku i menadžersku karijeru u Newell's Old Boysu. Oni već igraju na stadionu Marcelo A. Bielsa, a sada je trener Leedsa odlučio da se oduži klubu zbog odluke iz 2009.

Prema oisanju Olea, Bielsa je donirao oko 1,9 miliona funti (2,5 miliona dolara) novoj kompaniji za finansiranje razvoja centra za igrača, koji se sastoji od hotela, garaže, igrališta, kancelarija i auditorijuma.

Kao što je odlučio Bielsa, kompleks će nositi ime Jorge Bernardo Griffa, po bivšem odbrambenom igraču Newella koji je osvojio Copa Americuz 1959. godine sa Argentinom.

Utjecaj Bielse na zgradu proširuje se na i izbor studija koji je sve to projektovao, a koji je u vlasništvu njegove sestre Marije Eugenie Bielsa.

Poznat u svojoj domovini kao El Loco, Bielsa i njegova porodica pozvani su da prisustvuju otvaranju kompleksa, mada se iz izvještaja sugeriše da neće moći to učiniti zbog obaveza prema Leedsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi