Muhamed Bešić odlazi kod najluđeg trenera na svijetu?

Nova opcija za bh. reprezentativca

Muhamed Bešić odlazi kod najluđeg trenera na svijetu?

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić i dalje ima neriješen status u Evertonu, s kojim je prošao pripreme za novu sezonu u Premier ligi.

Ipak, sve su prilike da će Bešić ipak promijeniti klub do kraja prelaznog roka a ponuda definitivno ne manjka.

Posljednji klub koji je pokazao interesovanje za našeg veznjaka je Leeds United. Ovaj slavni engleski klub nastupa u Championshipu, a trenira ga Marcelo Bielsa koji važi za "najluđeg" trenera na svijetu.

Bešić i Bielsa bi sigurno bili vrlo zanimljiv spoj, a ostaje da se vidi hoće li Leeds udovoljiti zahtjevima Evertona koji je za našeg reprezentativca odredio prilično visoko obeštećenje koje je, za sada, odbijalo zainteresovane kupce, posebno iz Championshipa.

Muhamed Bešić je prošlu polusezonu proveo na posudbi u Middlesbroughu u kojem je vratio staru formu, te redovno bio jedan od najbolje ocijenjenih fudbalera ovog kluba. Postoji opcija da ga Middlesbrough otkupi, ali i da karijeru nastavi u WBA koji se također zanima za njega.

Do kraja ljetnog prelaznog roka nije ostalo još mnogo, pa će biti interesantno pratiti šta će biti sa Muhamedom Bešićem kojem je zaista neophodno da nastavi igrati u kontinuitetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi