"Luđak" nikad ne razočara: Radikalnim potezom tjera fudbalere da više cijene odricanje navijača

Ovoga se samo Bielsa može sjetiti

"Luđak" nikad ne razočara: Radikalnim potezom tjera fudbalere da više cijene odricanje navijača

Marcelo Bielsa je ovog ljeta preuzeo ekipu Leedsa koju će pokušati uvesti u Premier ligu, a argentinski stručnjak koji već godinama nosi nadimak "Luđak" je već počeo koristiti svoje nekonvencionalne metode kako bi izvukao ono najbolje iz svojih igrača.

Prema pisanju The Guardiana Bielsa se odlučio na radikalan potez kako bi njegovi igrači dobro naučili lekciju o poniznosti. Naime, Bielsa je naredio svojim igračima da skupljaju smeće i čiste oko trening kompleksa Leedsa.

Bielsina ideja je da njegovi igrači nauče cijeniti trud i odricanja navijača Leedsa koji dolaze na Elland Road kako bih ih podržavali.

Naime, cijena ulaznice za jednu utakmicu na Elland Roadu je otprilike jednaka količini novca koja se u Engleskoj zaradi za tri sata teškog rada, pa tako i skupljanjem smeća. Kako dakle prosječan navijač Leedsa mora raditi tri sata kako bi zaradio za ulaznicu, tako i njegovi igrači moraju skupljati smeće oko trening kampa isti vremenski period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi