Bivša predsjednica donijela sreću Hrvatskoj, ali i strijelcu pobjedonosnog gola
Foto: Facebook

Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša predsjednica donijela sreću Hrvatskoj, ali i strijelcu pobjedonosnog gola

Eldar Ganibegović

Hrvatska je sinoć u 4. kolu Lige nacija s 0:1 savladala Francusku. 

Pobjedonosni gol je u petoj minuti s 11 metara postigao Luka Modrić.

Utakmicu je pratila i bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kojoj je mandat završio 2020. godine.

Bivša prva žena države bila je u centru pažnje u Parizu, a fotografisala se i s fanovima, te fotografije podijelila na Facebooku.

"Dobro veče Francuska! Lijepo je vidjeti vas opet. Hvala svim navijačima koji su mi priredili tako toplu dobrodošlicu", napisala je Kitarović.

Sretno Hrvatska! Bonsoir la France! Ça me fait plaisir que l'on se revoit à nouveau. Merci à tous les supporteurs qui m...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Monday, June 13, 2022

Kolinda Grabar-Kitarović donijela je sreću Hrvatima, ali i strijelcu pobjedonosnog gola, s obzirom na to da je na sebi imala odjeven upravo Modrićev dres.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bila je to prva pobjeda Hrvatske nad Francuskom u historiji.

Rane sa Svjetskih prvenstava 1998. i 2018. sigurno još bole, jer, kada su Hrvati osvajali medalje, oba puta ih je na putu do zlata zaustavila upravo Francuska i bila prvak ispred naših komšija.

Top Komentari

celikze
Ja bi nju bubno samo tako.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi