Koljić: Gol posvećujem našoj legendi koja je jutros iznenada preminula
Craiova je današnju utakmicu dočekala u tužnoj atmosferi, ali je zahvaljujući Koljiću uspjela slaviti u derbiju i vratiti se u borbu za sami vrh tabele

Bh. napadač nakon pobjede

Koljić: Gol posvećujem našoj legendi koja je jutros iznenada preminula

Sjajni bh. napadač Elvir Koljić večeras je bio strijelac gola protiv Steaue u pobjedi 2:1 u 12. kolu rumunske Lige 1.

Njegova Universitatea Craiova je utakmicu protiv najjačeg rumunskog kluba dočekala u tužnoj atmosferi, pošto je jutros u 62. godini života iznenada preminuo Ilie Balaci, jedna od najvećih legendi ovog kluba.

Balaciju, koji je preminuo od posljedica srčanog udara, je Koljić i posvetio gol i pobjedu.

"Gol i pobjedu protiv Steaue posvećujem Iliju Balaciju, našoj velikoj legendi koja je ovdje s nama provela posljednjih nekoliko dana života. Njegova smrt je potresla cijeli klub i Rumuniju", rekao je Koljić, te dodao:

"Bio je ovo težak meč. Znao sam odranije da je Steaua snažan tim, a mi smo utakmicu dočekali u lošoj seriji iz koje smo večeras napokon izašli. Gubili smo na poluvremenu i nije se na pauzi desilo ništa specijalno, samo smo rekli jedni drugim da možemo preokrenuti. To smo i učinili".

Koljić je u finišu utakmice propustio realizovati jedanaesterac.

"Nažalost, promašio sam taj penal ali je mnogo važnije da smo pobijedili".

Elvir Koljić je od dolaska u Craiovu postigao šest golova na isto toliko odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi