Koljić nastavlja da rešeta: Ne mislim stati, nadao sam se pozivu Prosinečkog

Sjajni napadač iz Rumunije za SportSport.ba

Koljić nastavlja da rešeta: Ne mislim stati, nadao sam se pozivu Prosinečkog

S. Mlaćo

Elvir Koljić nastavlja rešetati mreže u Rumuniji. U subotu je sjajni napadač sa dva pogotka donio svojoj Craiovi pobjedu nad Viitorulom (2:0).

Koljić je po dolasku iz Krupe u tri meča zabio četiri pogotka i dodao jednu asistenciju, te već sada pokazao da će biti veliko pojačanje za rumunsku momčad.

U razgovoru za SportSport.ba priznaje da mu je u Rumuniji sjajno, te da se nada nastavku serije dobrih igara i u narednom periodu.

"Ide mi dobro i ne namjeravam da stanem na ovome. Ekipa je kvalitetna, liga dobra i na meni je da radim što bolje i isto tako i igram. Golovi i asistencije će doći", priča Koljić.

Stil nogometa u Rumuniji mu očigledno leži.

"Liga je dobra, kao i tereni. Kvalitetne su ekipe, igra se dosta brzo, postiže se puno golova i svako svakoga može da pobijedi. To onda ligu čini još zanimljivijom".

U Lechu se zbog povrede nije snašao, pa se odlučio na povratak u Krupu, što se pokazalo kao pravi potez.

"U Lechu sam imao tu nesreću sa povredom koja me spriječila da pokažem kvalitete. To je sada iza mene. Vratio sam se u Krupu, počeo igrati dobro i postizati golove. Svakako ovom prilikom se zahvaljujem Krupi, trenerima i Upravi što su mi pomogli jer bez njih ovo ništa ne bi bilo moguće".

Krajem prošlog mjeseca napustio je Premijer ligu, ali i dalje je prvi strijelac elitnog ranga bh. nogometa sa osam pogodaka.

"Pratim Premijer ligu. Tu su na listi strijelaca blizu Krpić i Bilbija da me prestignu i svakako da će to uraditi. Tu je i Ahmetović koji je svakako vrhunski igrač. Želim im svu sreću u ligi i da postignu što više pogodaka. Vidim da je Krupa upala u malu krizu poslie Željezničara, ali mislim da će šef Krunić to posložiti i kada se vrate povrijeđeni igrači to će biti druga Krupa. Kvalitet sigurno imaju".

Priznaje da se nadao pozivu selektora Prosinečkog za susrete protiv Sj. Irske i Austrije. Ipak, nije se našao na spisku, no vjeruje da će poziv za naredne akcije ipak stići.

"Nadao sam se pozivu. Nije se desio, ali ne razmišljam puno o tome. Selektor oko toga odlučuje , a ja sam tu, trebam da igram što bolje. Da li će poziv doći u budućnosti ostaje da vidimo. Svakako bih volio i nadam se pozivu", dodao je Elvir Koljić, napadač rumunske Craiove na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

redbull
treba ga zvati u reprezentaciju, bajic i kodro nista bolji nisu
37 2
BIHZm@j
Ovo je buduca nada, bez dileme, pravi centerfor
36 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi