Koljić pravi transfer karijere, Krupi milion eura?

Želi ga Dinamo Kijev

Koljić pravi transfer karijere, Krupi milion eura?

A. Beganović

Sjajni bosanskohercegovački napadač Elvi Koljić, mogao bi u smiraj prelaznog roka pojačati redove kijevskog Dinama.

Naime, kako pišu rumunski medij, trener Dinama Mircea Lucescu se nakon što je sa svojim izabranicima izborio nastup u Ligi prvaka, bacio u potragu za pojačanjem u navalnom redu. A, njegova najveća želja je trenutno prvi strijelac rumunske lige i naš reprezentativac Elvir Koljić.

Navodno je Lucescu impresioniran Koljićevim igrama u ovoj sezoni i zadužio je čelnike tamošnjeg kluba da mu ga dovedu. Ponuda je kako pišu rumunski mediji već na adresi Craiove i to vrijedna sedam miliona eura, no iz rumunskog kluba očekuju nešto više.

Naime, vlasnik Craiove želi 10 miliona eura, no kako se Dinamo plasirao u Ligu prvaka, vjeruje se da će mu ispuniti želju.

Tako će Koljić, ukoliko se transfer finalizira, što je izgledna opcija, postati najskuplji igrač kojeg prodaje tim iz Ligi I, a ujedno i najskuplji u historiji Craiove.

Trenutno rekord u Ligi I drži Nicolae Stanciu, kojeg je 2016. Steaua prodal Anderlechtu za 9,7 miliona eura. Što se tiče Craiove, najskuplji igrač kojeg je prodala je Alexandru Mitrita, koji je u februaru 2019. napustio klub i potpisao ugovor s New York Cityjem za 8 miliona eura.

Na kraju dodajmo i da u bosanskohercegovačkom premijerligašu Krupi s nestrpljenjem prate ova dešavanja s obzirom da od transfera bh. reprezentativca imaju 10 posto. Dakle, Krupa bi mogla inkasirati milion eura i zapravo tako biti nagrađena za sjajan rad u posljednjih nekoliko godina.

Top Komentari

19211921
Krupi milion nevjerovatna cifra
16 0
Zenicanin
Vrijeme je za Koljica da ide napred, momak strasno igra
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi