Koln plasman u Bundesligu iskoristio za 'peckanje' ljutog rivala

Jako originalna prozivka

Koln plasman u Bundesligu iskoristio za 'peckanje' ljutog rivala

S. Grebović

Ekipa Kolna je za vikend kao gost uvjerljivo savladala Greuther Furth sa 4:0, te na taj način i matematički osigurala promociju u Bundesligu.

Trostruki strijelac za popularne Jarčeve bio je Kolumbijac Jhon Cordoba, dok je jedan autogol bio djelo Steininger, koji je nakon kornera nespretno loptu ubacio u vlastitu mrežu.

Tako će Koln nakon samo godinu dana provedenih u 'Cvajti' ponovo igrati u prvom rangu njemačkog fudbala gdje ćemo ponovo gledati njihove duele sa Borussijom Monchengladbach, a evo kako su Jarčevi nakon promocije "bocnuli" najvećeg rivala.

U trenucima velikog slavlja, administrator zvaničnog Twitter naloga novopečenog Bundesligaša iskoristio je priliku da se malo našali. 

Na pomenutoj društvenoj mreži postavljen je video kako Kolnov Twitter nalog redom počinje da prati zvanične Twitter naloge svih bundesligaša, osim upravo onog Borussije Monchengladbach. 

Da li će dobiti adekvatan odgovor na ovu prozivku, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Koln je kao prvolasirani osigurao učešće u Bundesligi naredne sezone, a za drugo mjesto, koje također vodi u viši rang, bitku će voditi Paderborn, Union Berlin i Hamburger.

Vrijedi napomenuti i to da će trećeplasirani iz 'Cvajte' za promociju igrati sa 16. timom iz Bundeslige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi