Huseinbašić i društvo će ovu noć zaboraviti što prije
FOTO: EPA

RB Leipzig deklasirao Jarčeve

Huseinbašić i društvo će ovu noć zaboraviti što prije

H. Zilić

Prvi meč 26. kola Bundeslige odigrali su Koln i RB Leipzig, a gosti su razbili Jarčeve i slavili trijumfu sa ubjedljivih 5:1 u susretu gdje su posebno briljirali u drugom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo debakl domaćina jer je Koln odigrao vrlo dobro i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Poveli su gosti 0:1 u 15. minuti golom Simonsa na asistenciju Šeška, a nakon jednog kornera za Koln Adamyan u 18. minuti pogađa na 1:1, asistencija je pripisana Martelu.

U nastavku meča domaća ekipa kao da je nestala sa terena, a gosti su igrali u šestoj brzini.

RB Leipzig je u nastavku postigao četiri gola, a tri gola su dali za samo sedam minuta igre.

U 63. minuti Openda pogađa za 1:2 na asistenciju Simonsa, a u 67. minuti Raum asistira Opendi koji postiže svoj drugi gol večeras za tada velikih 1:3.

Oglasi

Totalni nokaut Kolna u 70. minuti, Haidara je pogodio za 1:4 i udarac nakon kojeg više nije bilo spasa za domaćine.

Tu nije bio kraj mukama Jarčeva koji su do kraja primili još jedan pogodak, a konačnih 1:5 postavio je Poulsen u 82. minuti na asistenciju Henrichsa.

U timu Kolna naš Dennis Huseinbašić je bio u startnoj postavi i odigrao je 80 minuta, a u 80. minuti zamijenio ga je Christensen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 26. kolo:

Koln - RB Leipzig 1:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi