Barbarez sa tribina posmatrao ludnicu u Kolnu: Huseinbašić i društvo izveli čudo i ostali u životu
(AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Drama u Bundesligi

Barbarez sa tribina posmatrao ludnicu u Kolnu: Huseinbašić i društvo izveli čudo i ostali u životu

Haris Zilić

Odigrana su četiri duela 33. kola njemačke Bundeslige u subotnjem terminu od 15:30, a bilo je veoma zanimljivo u borbi za opstanak.

Meč vrijedan opstanka igrali su Koln i Union Berlin, a završen je rezultatom 3:2 za Koln nakon velikog preokreta domaćina.

Vodio je Union 0:2 golovima Knochea u 15. i Vollanda iz penala u 19. minuti susreta. Gol za Koln u prvom poluvremenu dao je Kainza iz penala u 45. minuti.

U drugom poluvremenu, tačnije u finišu utakmice Preokret Jarčeva.

Za 2:2 pogodio je Tigges u 87. minuti, a za veliki trijumf pogodio je Downs u trećoj minuti sudijske nadioknade i veliko slavlje navijača domaćeg tima.

Union Berlin je sada u nezogdnoj poziciji trenutno kolo prije kraja, imaju 30 bodova i nalaze se na 15. poziciji. Ako Mainz ne savlada Dortmund, Union Berlin je blizu sigurnog ostanka u Bundesligi, a Mainz ide je blizu play-outa. Mainz ima 29 bodova.

Oglasi

Koln je ostao na 17. poziciji i imaju sada 27 bodova i šansu za baraž i 16. mjesto, naravno ovisi o tome kako će Mainz igrati večeras protiv Dortmunda.

Dakle, Damrstadt sigurno idu u Cvajtu, a Koln je u igri za baraž, dok će Mainz i Union Belrin se boriti za direktan opstanak u posljednjem kolu Bundeslige.

Susret u Kolnu sa tribina je posmatrao i novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez, a razlog je naravno bio fudbaler Kolna Dennis Huseinbašić koji je danas odigrao cijeli susret za domaćine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U preostala tri duela današnjeg programa Borussia MOnchengladbach je dočekala Eintracht Frankfurt, meč je završen rezultatom 1:1, Freiburg i Heidenheim su remizirali također rezultatom 1:1, a rezultatom 1:1 završen je i duel RB Leipziga i Werdera iz Bremena.

Od 18.30 duel 33. kola igraju Mainz i Borussia Dortmund, utakmica veoma bitna za domaću ekipu u borbi za opstanak u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti