Leži s bolnim izrazom lica, a sudac mu daje crveni karton: Neće igrati u revanšu osmine finala!
Kolo Muani je večeras dobio crveni karton i neće igrati u revanšu.

Kolo Muani nije imao sreće

Leži s bolnim izrazom lica, a sudac mu daje crveni karton: Neće igrati u revanšu osmine finala!

E. Ganibegović

Dok je Real Madrid rešetao mrežu Liverpoola na Anfieldu, u Njemačkoj je Napoli slavio protiv domaćeg Eintrachta s 0:2, Eintrachta koji na revanš putuje bez najboljeg igrača.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Napoli je stekao lijepu prednost od dva gola razlike pred revanš, a dodatno im je posao olakšao i domaći tim.

Naime, osim što je više od pola sata italijanski predstavnik imao igrača više, Eintracht ni u revanšu neće moći da računa na svog najbolje igrača, Kolo Muanija.

Igrala se 58. minuta kada je francuski reprezentativac neoprezno nagazio jednog domaćeg fudbalera i za njega je tu nastup bio završen.

Sudija je bio u neposrednoj blizini i odmah mu pokazao crveni karton još dok se Francuz na travnjaku previjao od bolova uz bolan izraz lica.

Intervenisao je i VAR no samo potvrdio odluku glavnog suca, Rumuna Istvana Kovacsa. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje

Oglasi

Veliku glavobolju predstavlja ovaj crveni karton domaćem timu, s obzirom na to da će u revanšu 15. marta biti bez ubojitog napadača.

Strijelci za Napoli na ovoj utakmici bili su Osimhen u 40. i Di Lorenuo u 64. minuti utakmice, te je lider Serije A jednom nogom u četvrtfinalu. 

Treba reći da je Eintracht i dobro prošao u ovoj utakmici sa samo dva gola u mreži, jer je Napoli mogao lako da postigne i treći pogodak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mogao je lider italijanskog prvenstva i do trećeg gola u 72. minuti, no Andre Zambo Anguissa je sve uprskao i napravio veliki promašaj.

Imali su gosti šanse preko Elmasa i Simeonea u nadoknadi vremena, no prvi pokušaj je zaustavio blok, a drugi Trapp. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti