Kolo sa mnogo diskutabilnih sudijskih odluka

Pune ruke posla članovima Komiteta za suđenje

Kolo sa mnogo diskutabilnih sudijskih odluka

Adnan Beganović

Kompletirano je i 9. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je postignuto samo pet pogodaka i kojeg su obilježile diskutabilne sudijske odluke.

U 9. kolu napadači se nisu proslavili, no čini se da osim napadača ni sudije nisu bile na visini zadatka.

U duelu Radnika i Širokog dosuđena su dva jedanaesterca, po jedan za obje ekipe i može se reći da su u najmanju ruku oba diskutabilna, a mnogo toga što se tiče ispravnosti sudijskih odluka biće jasnije nakon sjednice Komiteta za suđenje.

I na susretu Mladosti i Željezničara bilo je par sudijskih odluka o kojima se i danas diskutuje u fudbalskim krugovima, a jedna od njih je kada je igrač Mladosti na nekih petnaest metara od svog gola htio ispucati loptu, no uradio je to dosta traljavo, pa je loptom pogodio svoju ruku.

Na snimci je sve jasno kao dan, odnosno igrač Mladosti je igrao rukom, no da li je to po Pravilima nogometne igre dovoljno da se pokaže na bijelu tačku objasnit će članovi Komiteta za suđenje.

Duel između Čelika i Viteza donosi također jednu diskutabilnu odluku pomocnog sudije koji je signalizirao nedozvoljenu poziciju Brkovića pa je glavni sudija poništio njegov gol.

I na kraju, u večerašnjem duelu Sarajeva i Olimpica postignut je samo jedan pogodak kojem je prethodila nedozvoljena pozicija. Naime, prilikom centaršuta Rustemovića, Crnkić koji je asistirao Baliću, ako je suditi po video prilogu koji se pojavio na društvenim mrežama, bio je najbliže gostujućem golu.

Sve u svemu, kolo za zaborav, samo pet pogodaka, mnogo diskutabilnih sudijskih odluka, te mnogo posla za članove Komiteta za suđenje.



Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti