Kolumbiji oduzeli Copa Americu zbog nasilnih protesta koji traju danima

Argentina će sama biti domaćin

Kolumbiji oduzeli Copa Americu zbog nasilnih protesta koji traju danima

E. Škorić

Argentina će sama biti domaćin južnoameričkog nogometnog prvenstva, budući da je CONMEBOL uskratio Kolumbiji domaćinstvo.

Ova odluka donesena je zbog političke situacije u Kolumbiji, gdje se danima već održavaju nasilni protesti protiv predsjednika Ivana Duquea Marquez.

Nekoliko sati ranije kolumbijske vlasti zatražile su da se Copa America odgodi, ali vodstvo južnoameričkog nogometa odlučilo je da samo Argetnina bude domaćin turnira.

Bogota, Medellin i Cali trebali su biti domaćini, ali upravo na ulicama tih gradaova se vode najžešći protesti u kojima su ubijene 42 osobe, a 1700 je povrijeđenih do sada.

Copa America treba da počne 13. juna i trajat će do 10. jula. U grupi A igrat će Argentina, Bolivija, Čile, Paragvaj i Urugvaj, dok će u grupi B nastupiti Brazil, Kolumbija, Ekvador, Peru i Venezuela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije