U Kolumbiji nastao pravi haos, James Rodriguez tvrdi da je sve laž

Je li bilo fizičkih obračuna?

U Kolumbiji nastao pravi haos, James Rodriguez tvrdi da je sve laž

E. Škorić

Kolumbija je doživjela pravi debakl tokom prethodna dva meča u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Kolumbija je od Urugvaja na svom terenu poražena s 3:1, a onda je u Ekvadoru naprosto razbijena sa 6:1 i jedini gol dao je James Rodriguez s bijele tačke.

Sada se pojavila vijest da je došlo do tuče između Jamesa i Jeffersona Leme, zbog čega se kapiten Kolumbijaca i nogometaš Evertona odlučio oglasiti.

"Obavještavam javnost, medije i navijače da odbacujem navode koji tvrde da je bilo agresije, nepoštovanja, svađa ili bilo kakve kontroverze između igrača gdje sam ja optužen kao protagonista, poslije kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo 13. i 17. novembra. Šta se dešavalo na terenu i nesrećni rezultati nisu rezultat dešavanja van terena. I u svlačionici i u mom privatnom životu, održavam odlične i odnose pune poštovanje sa svakim saigračem iz reprezentacije Kolumbije. Trenutak je kompleksan iz sportskog ugla, mi igrači prvi prepoznajemo našu odgovornost", poručio je James, te je dodao:

"Konačno, zamolio bih svakog da ne povjeruje dalje u ove spekulacije koje dolaze od lažova. Oni koji su odgovorni i koji su kreirali ove lažne priče žele samo da naprave haos pominjajući moje ime, tako da ćemo ići i na sud gdje treba".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi