Kolumbija ponižena u Ekvadoru, Karioke slavile u Urugvaju, Gaučosi u Peruu
Foto - EPA

Kvalifikacije za SP

Kolumbija ponižena u Ekvadoru, Karioke slavile u Urugvaju, Gaučosi u Peruu

M. Šljivak

Četvrto kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru završeno je u noći sa utorka na srijedu.

Pravu katastrofu doživjela je selekcija Kolumbije koja je poražena na gostovanju u Ekvadoru rezultatom 6:1.

Sve je u ovom meču bilo završeno u prvom poluvremenu. Do 40. minute domaća selekcija je imala prednost od 4:0, da bi Kolumbija sa penala u nadoknadi prvog dijela postigla počasni gol. Zabio je James Rodriguez.

U nastavku je Ekvador zabio još dva gola i došao je do uvjerljive pobjede od 6:1.

Brazil je u derbiju kao gost savladao Urugvaj rezultatom 2:0. Pogađali su Arthur i Richarlison i Karioke su jedini perfektan tim nakon četiri odigrana kola. Treba istaći da je urugvajski napadač Edison Cavani napravio veliku glupost i isključen je u ovom susretu nakon jednog žestokog prekršaja.

Za razliku od nekih prošlih kvalifikacija selekcija Argentine ovog puta izgleda zaista sjajno. Gauočosi su u Limi savladali Peruu sa 2:0, a zabijali su Gonzalez i Lautaro u prvih pola sata igre.

Venecuela je došla do prvih bodova pobjedom nad Čileom od 2:1, baš kao i Bolivija koja je otkinula bodove Paragvaju (2:2).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi