Kolumbija prekinula niz nepobjedivosti Dunginog Brazila

Copa Amerika, grupa C, 2. kolo

Kolumbija prekinula niz nepobjedivosti Dunginog Brazila

Fudbalska reprezentacija Kolumbije je s minimalnih 1:0 u drugom kolu Copa Americe porazila selekciju Brazila.

Autor jedinog gola koji je Kolumbijcima donio iznenađujuću pobjedu nad Selecaom bio je defanzivac Jeison Murillo, koji je pogodio u 35. minuti susreta koji se igrao na stadion Monumental u Santiago de Chileu. 

Ovim trijumfom popularni Kafeterosi su prekinuli seriju od jedanaest utakmica bez poraza pod vodstvom novog selektora i nekadašnjeg kapitena brazilske reprezentacije Carlosa Dunge.

Nakon ove utakmice Brazil, Kolumbija i Venecuela, koja je u prvom kolu porazila Kolumbiju, dijele prvo mjesto u grupi C sa po tri osvojena boda. 

Kasno večeras Venecuela igra protiv Perua i ukoliko izbjegne poraz ima šanse da se osami na vrhu tabele ove grupe. Posljednju utakmicu u grupnoj fazi Venecuela igra protiv Brazila, u kojoj će Karioke biti oslabljene neigranjem Neymara koji je u duelu s Kolumbijom zaradio crveni karton i to dok je boravio van terena. Desilo se to u šestoj minuti sudijske nadoknade, a na drugoj strani pocrvenio je Carlos Bacca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Copa Amerika, grupa C, 2. kolo:
Kolumbija  - Brazil 1:0 (Murillo 35.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.