Kolumbijci nakon jedanaesteraca do polufinala

Copa America

Kolumbijci nakon jedanaesteraca do polufinala

Reprezentacija Kolumbije plasirala se u polufinale Copa America nakon sinoćnje pobjede protiv Perua poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Kolumbijci su nešto bolje otvorili meč te su već u četvrtoj minuti preko Carlosa Bacce imali dobru šansu, ali je napdač Milana šutirao pored gola. Već u 22. minuti pokušao je James Rodriguez, ali je njegov udarac pogodio desnu stativu.

U drugom poluvremenu veoma oprezna igra s obje strane, a jedina prava prilika viđena je u sudijskoj nadoknadi kada je Peru mogao do pobjede. Christian Ramos je šutirao glavom nakon kornera, ali Ospina je sjajno odbranio njegov šut.

U šutiranju jedanaesteraca daleko bolje se snašla reprezentacija Kolumbije. James Rodriguez, Cuardado, Moreno i Perez su bili precizni za KIolumbijce, dok su Trauco i Cueva promašivali za Peruance koji su na kraju napustili takmičenje.

Kolumbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Meksiko-Čile.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi