Kolumbijci pobijedili Marokance: Povratnik u 1. HNL ima nove gazde
Foto: HNK Šibenik/Facebook

Klub sa Šubićevca za 100.000 eura

Kolumbijci pobijedili Marokance: Povratnik u 1. HNL ima nove gazde

Kako pišu hrvatski mediji, HNK Šibenik ima nove vlasnike. Navodno je najbolja ponuda prihvaćena i procedura preuzimanja je već pokrenuta.

Kako piše 24sata.hr, povjerenstvo Grada Šibenika je zaprimilo dvije ponude za prodaju HNK Šibenik. Ponude su stigle od grupacije iz Kolumbije Football Smart International, te iz Maroka - od Galaxy Capitala.

Marokanci su ponudili nešto više od 55 hiljada eura, dok je ponuda iz Kolumbije bila gotovo duplo veća.

Football Smart International je ponudio 100.000 eura i ta ponuda je prihvaćena. Sada ponuđač iz Kolumbije mora dostaviti bankarsku garanciju da raspolaže sa dovoljno sredstava, te saglasnost hrvatskog Ministarstva turizma i sporta za kupovnu HNK Šibenik - koji se uspio vratiti u hrvatsku fudbalsku elitu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za HNK Šibenik je tokom godina nastupao značajan broj bh. internacionalaca, a trenutno su članovi ovog kluba Boris Pandža i Josip Kvesić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi