Komad travnjaka s kukastim krstom odlazi na vještačenje

Splitska policija "izrezala" poljudski travnjak

Komad travnjaka s kukastim krstom odlazi na vještačenje

Splitska je policija u subotu izuzela dio travnjaka na stadionu Poljud, na kojem je u petak tokom Hrvatska - Italija primijećen kukasti krst, te ga šalje u Centar za forenzična ispitivanja u Zagreb.

Također policija će protiv nepoznate osobe podnijeti prekršajnu prijavu zbog javnog poticanja na mržnju za koje je zakonodavac predvidio zatvorsku kaznu do tri godine, pišu hrvatski mediji prema izvorima iz splitske policije.

Travnata površina na kojoj je za sada nepoznati počinitelj napravio kukasti krst, velika je oko deset metara, a vještačenje izuzetog dijela travnjaka trebalo bi pokazati čime je taj znak napravljeno.

Policija, zbog interesa istrage, nije željela reći pokazuju li što nadzorne kamere postavljene na poljudskom stadionu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je travnata podloga na Poljudu nedavno zamijenjena očito će "izrezani" komad travnjaka biti ubrzo nadomješten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.