Kome sve prijeti neigranje u polufinalu Lige prvaka?

Problemi sa žutim kartonima

Kome sve prijeti neigranje u polufinalu Lige prvaka?

D. Vejo

Večeras i sutra su na programu utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Zanimljivi susreti ali većina igrača mora dobro paziti kako se ponaša.

Riječ je o žutim kartonima koji prijete čak 24-tvorici igrača. Naravno ukoliko se desi scenario da igrači kojima prijeti ne igranje prođu u polufinale najelitnijeg fudbalskog takmičenja za klubove, a dobiju kartone oni neće imati pravo nastupa. 

Najviše muku muče Bayern Minhen i Wolfsburg koji imaju petoricu igrača pod prijetnjom suspenzije, odmah iza njih su PSG, Real Madrid i Benfica kod kojih tri igrača ukoliko prođu u polufinale a dobiju karton nemaju pravo nastupa.

Barcelona muku muči sa dvojicom standardnih fudbalera kao i Manchester City, dok je kod Atletico Madrida upitan samo jedan igrač.

Ukoliko osiguraju polufinale a dobiju kartone, oni neće moći nastupiti: 

Bayern: Boateng, Vidal, Lewandowski, Bernat i Kimmich

Wolfsburg: Gustavo, Caligiuri, Benaglio, Vierinha i Arnold

PSG: Ibrahimović, Verratti i Aurier

Real Madrid: Danilo, Casemiro i Ramos

Benfica: Luisao, Guedes i Pizzi

Barcelona: Mascherano i Busquets

Manchester City: Navas i Otamendi

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

te Atletico Madrid: Oliver Torres

Oni igrači koji sa svojim timovima prođu u narednu fazu takmičenja a ne dobiju karton, biće bez brige u polufinalu jer se isti brišu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti