Komentar Fortune Dusseldorf na Jovićev transfer je hit
EPA

Imaju smisla za humor

Komentar Fortune Dusseldorf na Jovićev transfer je hit

Poslije višemjesečnih pregovora Luka Jović kompletirao je transfer u Real Madrid.

Reprezentativac Srbije koji je rođen u našoj zemlji, tačnije u Bijeljini, sjajnim igrama u Eintrachtu je zaludio fudbalsku javnost, a u borbi za njegov potpis kao pobjednik na kraju je izašao Real Madrid.

Time je ujedno došao kraj višemjesečnim špekulacijama o Jovićevoj sudbini, a srbijanski napadač je potpisao šestogodišnji ugovor i predstavljat će pravi zalog za budućnost za "kraljevski klub".

"Odlazak Jovića je veliki gubitak za nas. Ali smo dobili finansijsku ponudu koju nismo mogli da odbijemo", potvrdio je transfer Fredi Bobić, sportski direktor bundesligaša iz Frankfurta.

Nakon što je transfer potvrđen zanimljivu objavu na društvenim mrežama imala je Fortuna Dusseldorf koja će Jovićeva pamtiti po tome što im je u minuloj sezoni na jednoj utakmici zabio čak pet pogodaka.

"Laknulo nam je što nam Jović sljedeće sezone neće moći postići pet pogodaka", napisali su iz Fortune i nasmijali cijeli fudbalski svijet.


O visini transfera nema zvanične potvrde, ali se vjeruje da će Real za Jovićev transfer izdvojiti 60 miliona eura od čega će Eintrachtu ići veći dio, a njegovom prethodnom klubu, Benfici, oko trećine pomenutog iznosa.

Podsjetimo, ove sezone mladi Jović je dao čak 17 ligaških golova i osam asistencija na 32 bundesligaške utakmice. Pritom je dao i 10 golova u 14 mečeva Evropske lige i dijeli drugo mjesto na listi strijelaca tog takmičenja sa Giroudom.

Top Komentari

Bhf
Nas Dzeko je zabijao po 28 golova samo u bundes ligi.Nije njemu ovaj ni do muda.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi