"Komentator RTS-a je navijao za Hrvatsku, pa sam isključio ton"

Predsjednik Srbije o sinoćnjem meču

"Komentator RTS-a je navijao za Hrvatsku, pa sam isključio ton"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon sinoćnje utakmice Rusija-Hrvatska da je navijao za Ruse i da bi to uradio kad bi se ovakva utakmica ponovila još hiljadu puta.

Hrvatska je sinoć u četvrtfinalu Mundijala pobijedila nakon penala Rusiju i plasirala se u polufinale, a nakon utakmice svoj komentar za srbijanske medije dao je i Vučić.

"Gledao sam drugo poluvrijeme i produžetke, prvo nisam stigao jer sam kasno došao sa puta. Navijao sam za Rusiju, neki su me kritikovali zbog toga, ali Srbija je demokratsko društvo i svako ima pravo da navija za koga hoće", rekao je Vučić i dodao:

"Nisam ni ja fasciniran mnogo čime. Nisam oduševljen Thompsonovim pjesmama. Hiljadu puta da se ponovi ova utakmica, hiljadu puta bih navijao za Rusiju. Neka se nerviraju oni koji žele da se dodvoravaju nekiim sa Zapada".

Osim toga, Vučić je komentarisao i reakcije komentatora RTS-a koja je, po mišljenju ljudi iz Srbije bila navijački orijentisana prema Hrvatskoj. Vučić je poručio da je komentarisanje u meču protiv Danske bilo u redu, ali da je protiv Rusije bilo navijačko, pa je isključio ton.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Neka prenose kako hoće. Ton mi nije važan", poručio je on.

Podsjetimo, Hrvatska sada igra protiv Engleske, a predsjednik Srbije je poručio da Englezi sigurno nikada neće imati više navijača u Srbiji kao u srijedu. Također, dodao je da on još nije odlučio za koga će navijati.

Top Komentari

Chupy
A slusaj ti punoglavac ljigavi! Ti rece ovako jednom "za svakog srbina ubit cemo sto bosnjaka", a mamu ti jebem u picku, to ste mogli 92-ge kad ste imali svu silu ovoga svijeta a mi se branili sa plasljivcima i sikirama. Nemoj vise da lajes, jer da nece sve u kontru otici sada, koliko sam upoznat, sad mnogoooo vise oruzja mi imamo nego vi.
28 3
Benjamingst
Koji gubitnik je ovaj Vucic....
22 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti