Nakon političke poruke

FIFA donijela odluku o Domagoju Vidi

Midhat Šljivak

Reprezentativac Hrvatske Domagoj Vida našao se u centru pažnje nakon utakmice protiv Rusije.

Nakon završetka utakmice, Vida je u društvu svog bivšeg saigrača Ognjena Vukojevića snimio klip koji je naišao na brojne osude zbog miješanja politike u sport.

Pobjedu su posvetili Ukrajini i kijevskom Dinamu, a kako su odnosi između Rusije i Ukrajine odavno loši, ovo je ocijenjeno kao politička poruka i Vida se našao pod istragom FIFA.

Svjetska fudbalska federacija danas je razmatrala mogućnost kazne i donijeli su odluku. Hrvatski defanzivac je prošao bez suspenzije i izdano mu je samo upozorenje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Disciplinski komitet FIFA je poslao upozorenje Domagoju Vidu zbog video izjave koja se pojavila nakon utakmica Svjetskog prvenstva između Rusije i Hrvatske", kratko je saopšteno iz FIFA.

Vida je dobro prošao, ali ubuduće će morati dobro da razmisli šta priča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi