Kompany je u 70. minuti bio junak, a samo dvije minute kasnije je mogao postati tragičar Cityja
Kompany se ipak na vrijeme podigao sa terena

Još jedna situacija nakon koje su se navijači Liverpoola mogli radovati, ali...

Kompany je u 70. minuti bio junak, a samo dvije minute kasnije je mogao postati tragičar Cityja

S. Pašalić

Manchester City je večeras na Etihadu uspio savladati Leicester minimalnim rezultatom 1:0.

Dugo je ekipa Leicestera pružala otpor Građanima koji su napadali iz svih oružja na gol gostiju.

Prilike su se redale jedna za drugom, ali lopta nije htjela ući u gol i navijači Cityja su već imali zabrinute izraze na svojim licima.

Ipak, kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany je u 70. minuti postigao golčinu karijere i doveo svoju ekipu u vodstvo, a na kraju se ispostavilo da je to bio gol i za pobjedu, a vrlo vjerovatno i za naslov prvaka u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, samo dvije minute nakon postignutog gola malo je nedostajalo da Kompany od junaka postane tragičar Cityja nakon što je Gundogan uputio loptu prema njemu, a kapiten Manchester Cityja se poskliznuo i izgledalo je da će se igrač Leicestera naći u stopostotnoj prilici za gol.

Na sreću navijača Građana Kompany se na vrijeme uspio podignuti sa terena i doći do lopte te je tako spriječio igrača Leicestera da dođe do lopte.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi