Kompany odstupio s pozicije trenera, sad će biti samo igrač Anderlechta

Ne ide mu kako je očekivao

Kompany odstupio s pozicije trenera, sad će biti samo igrač Anderlechta

E. Čaušević

Belgijski defanzivac Vincent Kompany na kraju prošle sezone napustio je Manchester City i odlučio se vratiti u Anderlecht.

Kompany je napustio City nakon što mu je istekao ugovor i vratio se u Belgiju iako je imao ponudu nekoliko engleskih klubova. On je dobio ponudu Anderlechta da bude trener-igrač što nije mogao odbiti.

Međutim, stvari za njega ne idu baš najbolje jer Anderlecht ima najgori start u prvenstvu u prethodnih 20 godina. Ovaj tim upisao je dva poraza i dva remija i nalaze se na tek 13. poziciji.

Kompany se našao na velikom udaru javnosti koja vjeruje da nije spreman da bude istovremeno trener i igrač. Navodno, iskusni defanzivac je svjestan toga i odlučio je da odstupi s mjesta trenera.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kako piše Sky Sports čelnici Anderlechta će dovesti novog trenera, a Kompany će sada biti samo u ulozi igrača i kapitena kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije