Kompany otišao, pa City traži novog stopera, a Pep bira između dvojice

De Ligt i Maguire na meti

Kompany otišao, pa City traži novog stopera, a Pep bira između dvojice

E. Škorić

Vincent Kompany od naredne sezone neće biti član Manchester Cityja, pa Građani moraju da pronađu novog defanzivca.

Kompany je 11 godina proveo na Etihadu, ali je donio odluku da se vrati u Anderlecht gdje će biti igrač-trener s ugovorom na tri godine.

Sada Cityju preostaje da krene u potragu za stoperom, a mediji špekulišu da je odluka pala na dva stopera - Matthijs De Ligt i Harry Maguire.

De Ligt je imao sezonu iz snova s Ajaxom i on se odavno povezuje s Barcelonom, ali još nije postignut dogovor, dok je Maguire standardni engleski reprezentativac koji je bio prvak s Leicestserom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Maguirea odavno vlada interes Manchester Uniteda, a City se iznenada našao u situaciju da mora kupiti defanzivca, iako ima Otamendija i Laportea, ali odlazak Kompanyja je malo poremetio planove Pepa Guardiole.

Na užoj listi potencijalnih pojačanja Cityja nalaze se još Milan Škrinar iz Intera i Bournemouthov Nathan Ake.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti