Kompany otpao za sopstveni oproštaj: "Tipično za mene..."

Spektakl na Etihadu

Kompany otpao za sopstveni oproštaj: "Tipično za mene..."

Večeras se na Etihadu igra revijalni susret humanitarnog karaktera - oproštaj od Manchester Cityja, ali i zahvalnica plavog dijela Manchestera za sve što je tokom godina za Građane uradio Vincent Kompany.

Kompany je ušao u legendu na Etihadu, a ovog ljeta je nakon dugogodišnje službe napustio City i vratio se u domovinu.

Za večeras je zakazan prijateljski meč, kojeg je organizovao sam Kompany, kao priliku da se uz humanitarni karakter oprosti od Cityja.

Snage će odmjeriti "Legende Manchester Cityja" i "All-Star tim Premier lige", ali sam Kompany neće moći igrati.

"Za mene je ovo proslava, prilika da se oprostim i ne moram biti na terenu. Ovo je organizovano sa sjajnim povodom... Ja ne mogu igrati zbog povrede, tipično za mene... Niko još nije pobjegao od ironije", poručio je Kompany aludirajući na činjenicu da je zadnjih godina u Cityju imao velikih problema sa povredama.

Inače, sva zarada od večerašnjeg meča ide na račun fondacije za pomoć beskućnicima, koju je osnovao sam Kompany uz pomoć gradonačelnika Manchestera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi