"Dva puta sam razgovarao sa Mourinhom i oba puta sam tražio da idem"
Foto: EPA

Kevin De Bruyne o odnosu sa Posebnim u Chelseaju

"Dva puta sam razgovarao sa Mourinhom i oba puta sam tražio da idem"

Midhat Šljivak

Fudbaler Manchester Cityja Kevin De Bruyne nije imao najbolje odnose sa Joseom Mourinhom dok su obojica bila u Chelseaju.

Belgijanac je član Plavaca postao 2012. godine, ali ga je nakon samo devet utakmica u dresu londonskog kluba Jose Mourinho odlučio prodati Wolfsburgu.

Nije Posebni De Bruynea smatrao dovoljno kvalitetnim za Chelsea, ali nekoliko godina kasnije ovaj 26-godišnji fudbaler prosto blista u dresu Manchester Cityja.

De Bruyne je opisao svoj odnos sa aktuelnim menadžerom Manchester Uniteda.

"Rekao bih da smo bili na distanci. Nisam neko ko previše razgovara sa trenerima. Smatram da trener treba prilaziti igraču kada smatra da je to potrebno jer on je šef. Možete biti u dobrim odnosima, ali treba postojati distanca", rekao je De Bruyne, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sa Mourinhom sam dva puta razgovara. Prvi put kada sam tražio da odem u Dortmund početkom ljeta i drugi put kada sam mu saopštio da je bolje da idem, jer želim da igram", istakao je Belgijanac.

De Buryne je u City stigao 2015. godine i promovisao se kao jedan od najboljih fudbalera Premiershipa. U 135 utakmica za klub postigao je 34 gola i upisao je 57 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi