Kompany: Treba nam više igrača kao što je Pablo
Foto: EPA

Kompany govorio o Zabaleti koji ovog ljeta napušta City

Kompany: Treba nam više igrača kao što je Pablo

Kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany smatra da je Pepu Guardioli i njegovoj ekipi potrebno više igrača poput iskusnog Pabla Zabalete ukoliko žele ponovo postati prvaci.

Iskusni argentinski defanzivac Pablo Zabaleta će po završetku sezone napustiti redove Manchester Cityja, nakon što je umjesto novog ugovora odabrao potražiti novi klub u kojem će mu biti garantovana veća minutaža.

Zabaleta je zbog svog borbenog pristupa igri postao kultna figura među navijačima Cityja, a Kompany smatra da je stamenitost i odlučnost kakvu posjeduje Zabaleta, nešto čega treba više u Guardiolinom timu.

"Potreban vam je igrač poput Aguera da postiže golove, ali nekada je upravo taj start u zadnjem momentu puno važniji, a brzo se zaboravlja", izjavio je Kompany.

"Kada je Pablo u pitanju imate osjećaj da on uvijek može spasiti utakmicu".

"Dominiriali smo u puno utakmica i imali smo veliki posjed lopte, ali mislim da nam za budućnost treba malo čvrstine i strasti", nastavio je Belgijanac, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je ono što će navijači uvijek htjeti vidjeti...Pablo je utjelovljenje onoga što su navijači voljeli u vezi Cityja toliki niz godina."

"On je jak. Ali više od svega ga izdvaja njegova strast i predanost klubu. On je pravi profesionalac i neko ko je bio iznimno pouzdan", rekao je na kraju Kompany, kome će očigledno nedostajati dugogodišnji saigrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti