Kompletiran novi Simeoneov bedem!

Neki novi Atletico Madrid

Kompletiran novi Simeoneov bedem!

Atletico Madrid je ubrzo nakon okončanja prošle sezone ostao gotovo bez čitave zadnje linije.

Malo je reći da su se tada navijači Jorgandžija zabrinuli s obzirom da je čvrsta odbrana bila nešto čime se Atletico ponosio u godinama iza nas.

Otišli su Juan Fran, Diego Godin, te Lucas Hernandez. Istina, da će sjajni Hernandez put Bayerna za 80 miliona eura znalo se još ranije.

Međutim, Diego Simeone i čelnici Atletica nisu gubili vrijeme, stigao je tokom ljeta na stadion Wanda Metropolitano veliki broj novih igrača, a danas je zvanično kompletirana i nova zadnja linija.

Naime, Atletico Madrid je danas potvrdio transfer Marija Hermosa iz Espanyola.

Za svog novog štopera, koji je prošao omladinske kategorije Real Madrida, Atletico je izdvojio oko 25 miliona eura.

Prije Heromsa, u Atletico je stigaoj još jedan štoper, Felipe. On je Portu plaćen oko 20 miliona eura, dok je jučer ozvaničen transfer desnog beka Kierana Trippiera iz Tottenhama.

Nešto ranije je stigao i lijevi bek, mladi Brazilac Renan Lodi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, treba pomenuti i ostala pojačanja Atletica ovog ljeta. Najskuplje i najzvučnije je svakako mladi portugalski superstar Joao Felix, a stigli su još i Marcos Llorente, Hector Herrera...

Na kraju svakako treba podsjetiti da je Atletico ovog ljeta napustila najveća zvijezda, Antonie Griezmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi