Komšijski derbi u Kaknju: Mladost i Čelik žele do prve pobjede u sezoni
U nedjelju se očekuje pravi derbi u Doboju kod Kaknja, a oba tima očekuju da ostvare pozitivan rezultat

Zeničani startovali s dva remija, dok Mladost ima dva poraza

Komšijski derbi u Kaknju: Mladost i Čelik žele do prve pobjede u sezoni

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će od 17 sati u okviru 3.kola 1.lige FBiH gostovati kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Bit će to komšijski derbi ekipa kojima su bodovi imperativ. Zeničani žele pobjedu nakon dva remija, dok je Mladost sezonu otvorila sa dva poraza i ako ne žele da se već u startu nađu u borbi za opstanak moraju početi da osvajaju bodove.

Sigurno da će ovaj meč privući veliki broj gledatelja na stadionu u Doboju kod Kaknja, a posebno gostujućih, koji će sigurno doći dati veliku podršku klubu s Bilinog polja. Treba istaći da je šef stručnog štaba Mladosti trener iz Zenice i nekadašnji igrač Čelika, Almir Hasanović koji se nakon završetka igračke karijere odlučio da uplovi u trenerske vode. Hasanovića ljubitelji nogometa pamte kao borbenog igrača, koji je uvijek davao posljednji atom snage na terenu, a kao kapiten ekipe bio je predvodnik tima Čelika koji je igrao u Evropi 2008. godine. Ovaj Zeničanin kao kapiten je predvodio i Mladost do historijskog plasmana u Premijer ligu nakon čega je odlučio da okači kopačke o klin.

Hasanović je prošle sezone sa najmlađom ekipom u ligi uspio sa Mladosti da izbori opstanak u 1.ligi FBiH. Nakon završetka sezone bio je i u pregovorima sa Čelikom oko preuzimanja juniorske ekipe kluba s Bilinog polja, ali do dogovora nije došlo, te se ovaj trener vratio u Mladost i dogovorio da vodi seniore i u ovoj sezoni. Osim Hasanovića, fizioterapeut kluba je i Malik Smriko, koji je također radio u Čeliku, dok je kapiten kluba Vladimir Grahovac, nekadašnji igrač Zeničana, a tu su od ove sezone i dva bivša juniora Čelika, Emir Čančar i Ali Babić.

S druge strane u Čeliku je jedan od stubova odbrane Aladin Isaković, defanzivac koji je zlatnim slovima upisan u historiju Mladosti, budući da je s ovim klubom izborio ulazak u Premijer ligu, gdje je nekoliko sezona uspješno s kapitenskom trakom predvodio tim u bh. eliti. Osim Isakovića za Mladost su nastupali i Horić, Piljug i Šarić, koji ove sezone nose crno-crveni dres.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik i Mladost su u posljednjih 15 utakmica (mečevi odigrani dok su klubovi nastupali u Premijer ligi) imaju omjer od po šest pobjeda, dok su tri susreta završila bez pobjednika. Posljednji meč ovih timova odigran je 7.decembra 2019.godine u Kaknju, a rezultat je bio 4:2 za Mladost.

Nema sumnje da nas u nedjelju očekuje jedna veoma dobar meč u Kaknju, gdje su pod pritiskom pozitivnog rezultata oba trenera.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Hajde Likčeee
1 0
Convict
Idemo jako.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti