Konačno dobre vijesti za navijače Liverpoola

Vraća se Salah

Konačno dobre vijesti za navijače Liverpoola

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Liverpoola narednog vikenda na domaćem terenu igraju veliki derbi 23. kola engleskog Premiershipa protiv Manchester Cityja.

Izabranici Jurgena Kloppa pokušat će na Anfieldu da budu prva ekipa koja je u ovoj sezoni uspjela savladati Manchester City u domaćem prvenstvu. Redsi će veoma oslabljeni dočekati Građane jer je klub napustio Philippe Coutinho, a upitan je i Roberto Firmino koji bi mogao biti suspendovan.

Međutim, dobre vijesti za Redse su da se danas na trening konačno vratio njihov najbolji igrač Mohamed Salah. Egipćanin je zbog povrede propustio nekoliko posljednjih utakmica, ali prema svemu sudeći bit će spreman za veliki derbi protiv Cityja.

Pored toga, dobre vijesti za njemačkog stručnjaka su što se lagano vraća i Daniel Sturridge koji je također danas trenirao nakon pauze zbog povrede. Salah nije igrao prethodne dvije utakmice, dok je Sturridge bio van terena od 6. decembra kada se povrijedio na meču Lige prvaka protiv Spartaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je u dosadašnjem dijelu sezone izrastao u najvažnijeg igrača Liverpoola jer je uspio postići 17 golova, a odigrao je 21 utakmicu za ovaj tim. Sturridge je igrao svega pet utakmica i postigao je dva gola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi