Konačno napredak u pregovorima Intera i Rome za Edina Džeku

Blizu dogovora oko visine obeštećenja

Konačno napredak u pregovorima Intera i Rome za Edina Džeku

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Početkom ove sedmice fudbaler Rome počeli su pripreme za novu sezonu, a na ljekarski pregledima pojavio se i Edin Džeko.

Bh. napadač je počeo pripreme s Romom iako se špekulisalo uveliko da će karijeru nastaviti u dresu Intera. Očekivalo se da će se ovaj transfer završiti prije početka priprema, ali se to nije desilo.

Najveći problem nastao je jer se Inter i Roma nisu mogli dogovoriti oko visine obeštećenja za bh. napadača. Kako pišu mediji na Apeninima Roma je prvobitno za Džeku tražila oko 20 miliona eura, dok je Inter nudio duplo manje.

Pregovori ovih klubova čak su bili prekinuti, ali Inter ne želi tako lako odustati od Džeke. CalcioMercato objavio je danas da su pregovori Intera i Rome napredovali i da su veoma blizu postizanja dogovora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da Inter želi platiti što manje može, dok Roma pokušava izvući što više novca. No, razlika više nije čak deset miliona eura, te navodno razlika je sada oko četiri miliona eura.

Inter je ponudio 12, dok Roma traži 16 miliona eura. Očekuje se da će cijena za Džeku biti oko 14 miliona eura, a transfer bi mogao biti ozvaničen do kraja ovog mjeseca.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamu
Jebo vas I Dzeko I Roma I Inter,perete narod
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi