Konačno otkriveno zašto je Arsenal poslao famoznu ponudu za Suareza od 40 miliona plus jednu funtu
Suarez je tada želio napustiti Redse, a Arsenal je to želio iskoristiti

Urugvajac je imao otkupnu klauzulu u ugovoru, ali...

Konačno otkriveno zašto je Arsenal poslao famoznu ponudu za Suareza od 40 miliona plus jednu funtu

S. Pašalić

Luis Suarez je 2014. godine stigao iz Liverpoola u Barcelonu za nešto malo manje od 82 miliona eura.

Ipak, prije toga je Arsenal je želio dovesti zvijezdu Redsa. Suarez je tih godina igrao sjajno u klubu sa Anfielda, ali se u jednom trenutku pojavio problem i on je želio napustiti klub.

Arsenal je tu vidio svoju priliku i poslao je dvije ponude koje je Liverpool odbio, a onda je uslijedila i treća koja je bila u najmanju ruku čudna.

Naime, Suarez je imao u svom ugovoru otkupnu klauzulu od 40 miliona funti, a Liverpool nije morao prihvatiti ponude, nego samo obavijestiti igrača.

Arsenal je tada poslao ponudu od 40 miliona plus jednu funtu, a čovjek koji je tada bio zadužen u Arsenalu za pregovore oko transfera, Dick Law, sada je objasnio cijelu pozadinu oko te priče.

"U proljeće su nam došle vijesti da je Suarez želio ići iz Liverpoola", rekao je Law.

"Dobili smo informacije koje su nam pokazale šta je dogovoreno između Liverpoola i igrača, a u našim internim razgovorima odlučili smo da je klauzula besmislena, da to nije otkup i da ne obavezuje Liverpool da napravi bilo šta osim da ima razgovor oko ponude"

"Dakle, ko god je pristao na tu klauzulu Suareza, nije bio baš najpametniji jer on nikada nije bio na prodaju. Ono što je bilo, bila je obaveza razgovora o transferu ako je ispunjen prag i taj prag je bio 40 miliona funti"

"Nismo znali je li bi Liverpool kada bi dobio ponudu od 40 miliona funti, rekao: 'to nije više od 40 miliona funti'. Mogli smo otići s 45 miliona funti, ali poenta je da smo znali da nikad ne postoji opcija otkupa"

"Dakle, ponuda od 40 miliona plus 1 funa nikada ne bi značila završen posao, to bi uvijek bio početak pregovora."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znali smo da moramo preći taj prag pa smo se odlučili dodati jednu funtu. Mogli smo staviti 50 ili 500.000, ali to nikada ne bi napravilo nikakvu razliku"

"Ponuda je bila samo okidač. Liverpool je htio od toga napraviti veliku stvar i to je u redu. Kad su primili našu ponudu, odmah su je objavili", dodao je Law.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti