Konačno se pojavio klub koji želi Jesea
Foto: EPA

Fiorentina zainteresovana za fudbalera PSG-a

Konačno se pojavio klub koji želi Jesea

Jese je prošlog ljeta, za 25 miliona eura, stigao u PSG iz Real Madrida, međutim ovaj fudbaler koji je nekada puno obećavao nikako da ponovo pronađe pravu formu.

Ovaj krilni napadač je proteklu polusezonu proveo na posudbi u Las Palmasu, a iako je istakao želju da ostane u ovom klubu, čelnici Las Palmasa nisu smatrali da je tokom poulusezone pokazao dovoljno da bi klub sa Kanarskih ostrva otkupio njegov ugovor.

Jese se nakon isteka posudbe vratio u PSG, međutim ni Parižani ne računaju na njega, pa su ga otvoreno ponudili velikom broju evropskih klubova, ali do sada nije bile zainteresovanih za usluge 24-godišnjeg Španca.

Međutim, pristigle su vijesti da bi Jese napokon mogao pronaći novi klub. Naime, Sportitalia saopštava da su čelnici Fiorentine kontaktirali PSG kako bi pokušali ugovoriti njegov dolazak na Artemio Franchi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema italijanskim medijima, ni Fiorentina nije zainteresovana za direktni transfer, već bi Jese u ovu italijansku ekipu trebao stići na posudbu, s tim što bi Fiorentina dobila ekskluzivno pravo na otkup njegovog ugovora po isteku posudbe.

Ovaj nekadašnji fudbaler Real Madrida je u protekloj polusezoni, u dresu Las Palmasa, odigrao 16 utakmica u La Ligi, te je postigao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi