U Barceloni očajni, Realovom novom dragulju predviđaju blistavu karijeru
Foto: Screenshot

Već je počeo "sramotiti" saigrače

U Barceloni očajni, Realovom novom dragulju predviđaju blistavu karijeru

"Japanski Messi", Takefusa Kubo, je već impresionirao iskusne zvijezde Real Madrida tokom predsezonskih treninga u Montrealu.

Talentovani 18-godišnjak, inače ofanzivni veznjak, je u junu stigao u "Castillu" i potpisao petogodišnji ugovor sa kraljevskim klubom, a već sada stižu tvrdnje da su u redovima najvećeg rivala, Barcelone, "shrvani" jer su ostali bez mladog Japanca.

Španski AS tvrdi da su čelnici Barcelone danas izuzetno ljuti što su "odbacili" mladog Kuba, igrača koji je bio članom omladinskog pogona katalonskog kluba od 2011. do 2015. godine.

Kubo se nakon toga vratio u Japan, zbog problema u koje je Barcelona upala zbog kršenja pravila o transferima igrača mlađih od 18 godina, a Katalonci se nisu uspjeli "osigurati" u slučaju da ga požele vratiti u svoje redove.

Dodatna sol na ranu Katalonaca je i činjenica da je Kubo ovog ljeta praktično za siću stigao u Real iz FC Tokyo.

Real je navodno potrošio tek dva miliona eura za potpis igrača za kojeg već sada mnogi vjeruju da bi u skorijoj budućnosti mogao postati velika zvijezda.

Dva miliona eura predstavljaju siću po današnjim standarima, a kako je Kubo impresionirao na svojim prvim treninzima sa seniorima Reala, vjeruje se da bi jako brzo mogao dobiti šansu kod Zidanea.

I nekadašnji trener u La Masiji, Joan Vila, smatra da je sama činjenica da je Barcelona dopustila da Kubo uopšte ima mogućnost potpisati za Real najveća greška katalonskog kluba u skorijoj historiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Puštanje Kuboa da se pridruži Real Madridu je najveća greška Barce u proteklim godinama. Predodređen je da bude igrač prvog tima. On posjeduje nevjerovata potencijal jer ima ogroman talenat, ali i sjajne radne navike i disciplinu", izjavio je Vila.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi